lørdag 12. januar 2013

Solsidens ansvar

Foregående uke gikk Marte Krogh i baret. Dama har gått hen og giftet seg med en styrtrik mann, for deretter å bære fram hans barn. Mer skal ikke til før magasiner som Mamma kommer styrtende og skal intervjue Marte. Så lite jeg enn har lyst til å referere til saken der hun blamerte seg, så må jeg vel det: http://www.mamma.no/mammaliv/livet-p%C3%A5-solsiden

Med vaskehjelp og au pair, klarer stakkars Marte å lire av seg en hel masse fjas, og dertil legge til at småbarnsmødre må ta seg sammen og trene mer. Det er i hvert fall det som kommer fram i Mamma.

Huff og huff. Med dette blir stakkars Marte skyteskive for 90 % av nåværende, forhenværende og blivende småbarnsmødre (og sikkert en del småbarnsfedre også). Stakkars Marte har tydeligvis lirt av seg litt vel mye. Hun har ikke fått medietrening i gave fra sin styrtrike mannemann, og hun har tydeligvis trodd at hun snakket med noen som tok hennes parti.

Hva er det Marte har glemt? Jo, hun har glemt sitt sosiale ansvar, solsidens ansvar. Her er det ikke janteloven jeg snakker om, men det er den gjengs oppfatningen at vi har (noenlunde) like muligheter i dette landet. Hun har glemt at det er ikke alt man behøver å snakke høyt om, f.eks. vaskehjelp og au pair, og når man snakker om det, bør man i alle fall være ydmyk nok til å sette pris på de fordelene man får.

For å sette prikken over i'en, glemmer Marte i tillegg en særdeles viktig ting når du er i en priviligert situasjon - nemlig at du også sitter i steinhus. Sitter du i steinhus, må du være forsiktig med champagneglasset du holder i handa. Et champagneglass brukes best til å drikke dyr champagne av. Ikke til å slippe ned på gulvet. Da blir det nemlig veldig mange knuste biter å plukke opp.

Stakkars Marte, jeg synes oppriktig synd i henne. Jovisst gir det mer overskudd å trene, men det gir også overskudd å få en dose sammenhengende nattesøvn. Om muligheten byr seg, gir det dessuten overskudd å få sitte rett opp og ned i fem-ti minutter og få fred. Trening sliter deg ut dersom du ikke har noe å gå på. Det kan hun sikkert ikke vite, som har overskudd til det meste. Det kan likevel være klokt for Marte, og andre såkalte finansfruer, å forsøke å tenke før de gjør seg til venns med journalister i dameblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar